Керівництво Рівного хоче підняти ціну проїзду у тролейбусах. Впродовж року поетапно підвищуватимуть вартість на 20 копійок. Нині тролейбусники ледь виживають, збитки у минулому році склали понад 3 мільйони гривень.

Рятувати тролейбусне підприємство кинулося керівництво Рівного. Найліпшим способом обрало підняття ціни для пасажирів.

З середини квітня ймовірно рівнянам доведеться платити на 20 копійок більше за проїзд тролейбусом, а до кінця року вартість такого квитка зросте до гривні п’ятдесят.

І це не забаганка, а вимушений крок розповідають спеціалісти. Минулий рік тролейбусники закінчили зі збитками у 3 мільйони гривень. Надії їх повернути вже немає, та якщо ситуація повториться наслідки будуть катастрофічними – електричний транспорт у Рівному може просто зникнути.

А щодня пасажирами тролейбусів є сто тисяч рівнян, понад половина з них пільговики. Тому і збитки величезні, бо виконати заплановане працівникам не під силу.

Транспортне керівництво Рівного розповідає, як могли відтягували зростання вартості проїзду. Нинішній тариф у Рівному найнижчий в Україні. Утім аби не знищити підприємство і залишити людей на роботі ціну варто піднімати.

А от рівняни здебільшого проти дорожчого проїзду. Навіть пільговики: студенти та пенсіонери. Нині триває обговорення проекту підвищення вартості проїзду у тролейбусах. Остаточне рішення мають прийняти представники рівненського міськвиконкому на початку квітня.