Багатьох батьків цікавить питання: як НЕ заразити дитину, якщо ти захворів? Найбільш поширеним захворюванням у всьому світі є грип.



pic

Грудне вигодовування та хвороба

На жаль, не кожна мама може вберегти своє здоров'я. Іноді буває так, що ви відчуваєте температуру, загальну слабкість організму, а також з'являється нежить. Якщо ви - годуюча мама та застудились або захворіли грипом, ви напевно не знаєте, що буде кращим - продовжувати годувати крихітку грудьми чи припинити годування?

У першу чергу, необхідно звернутися до лікаря, якщо навіть захворювання здається вам не таким вже й страшним. Лікар вам призначить таке лікування, яке буде менше шкодити малюкові, наскільки це можливо. У будь-якому випадку ви будете продовжувати спілкуватися з малюком: брати на руки, купати, заспокоювати, якщо він плаче і так далі. Годування не збільшить ймовірність заразити дитину.

Якщо у вас підвищилася температура, малюка можна й далі годувати грудьми. Адже молоко повністю оновлюється кожні дві години. Ваша дитина отримує разом з молоком антитіла. Так що материнське молоко є ліками проти багатьох захворювань. Однак висока температура може сприяти зменшенню або зникненню молока в період хвороби.

Інфекцій існує велика кількість та й антибактеріальних засобів також, які сумісні з грудним вигодовуванням. Якщо прописані вам ліки не сумісні з годуванням малюка, то доведеться відлучити крихітку від грудей на період лікування. У такому випадку потрібно зціджувати молоко разів шість на добу.

Носіть марлеву пов'язку. Ви можете зробити її самі. Вона повинна складатися принаймні з чотирьох шарів марлі. Перед застосуванням будь-яких препаратів консультуйтеся з лікарем. Адже деякі ліки протипоказані майбутнім мамам і жінкам, які годують груддю.



pic

Основні рекомендації

Ми всі знаємо, що будь-яка хвороба приносить багато проблем жінці, у якої маленька дитина. Що ж робити, щоб малюк не заразився? Спробуйте його ізолювати, хоча це не завжди вдається зробити. У цьому випадку потрібно використовувати марлеву пов'язку. Природно, малюк не буде в захваті. Тому йому потрібно у вигляді жарту пояснити необхідність використовувати пов'язки у вас та у нього. Можна розмалювати маски кумедними мордочками.

Якщо хто-небудь з членів сім'ї захворів, краще всього, якщо малюк буде спати в окремій кімнаті. Не забувайте провітрювати квартиру. Це стосується також морозних днів.

Якщо у вас є кварцова лампа, можна кварцувати приміщення декілька раз на день: після сну і перед сном.

Як можна частіше виводьте малюка на свіже повітря. Адже свіже повітря, особливо морозне, дуже корисне для здоров'я.

Більше того, для зміцнення імунітету малюка слід починати загартовуючі процедури. Їх потрібно починати поступово. Під час купання потроху знижуйте температуру води до двадцяти дев'яти градусів. Це зміцнить імунітет дитини.

Постійно проводьте вологе прибирання квартири, застосовуючи дезинфікуючі засоби. Оскільки мікроби дуже люблять пил, зведіть до мінімуму його наявність. З цієї ж причини не забувайте стерилізувати посуд, з якого дитина їсть. Батьки в жодному разі не повинні ділити посуд з малюком.

Щоб не заразити дитину, змащуйте оксоліновою маззю носик. Капайте дитині сольові розчини в носик кожні двадцять хвилин по три краплі. Давайте їй больше вітамінів, як натуральних, так і в таблетках.

Давайте чай з соком лимона. Покладіть частинки цибулі та часнику в недоступних для малюка місцях квартири. Цибуля та часник знезаражують приміщення та вбивають безліч мікробів. Запах, звичайно, сильний. Однак, якщо бактерії не помруть, то точно ослабнуть. Зробіть собі й маляті намисто з часнику, таким чином, щоб воно було недоступним для дитини. Наприклад, можна обшити його легкою тканиною. У разі, якщо дитина все-таки захворіла, давайте їй якомога більше рідини й вітаміну С. Можна додавати в водичку сироп шипшини. Постійно прасуйте одяг - свій та малюка.



pic

Лікування

Зверніть увагу на ті препарати, які зміцнюють імунітет. Однак пам'ятайте, що призначати лікування може тільки лікар, тим більше, якщо мова йде про малюка.