На захід зібралися рідні загиблих, друзі, побратими та представники влади.

20 вересня в селі Курозвани, що на Гощанщині, на будівлі школи відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Дмитру Козачонку. Також в селі освятили пам'ятник борцям, полеглим за волю незалежної України, а саме загиблим в АТО землякам Олегу Тарасюку та Дмитру Козачонку. Новозведений пам'ятник у центрі села доповнює меморіал загиблим односельчанам у роки Другої світової війни.



pic

Голова РДА Юрій Ковальчук наголосив, що спокійно щодня жити та займатися буденними справами, веселитися та радіти життю, ми можемо завдяки нашим військовим, які захищають нас та нашу державу: "Хлопці будуть жити доти, доки ми пам'ятаємо про них. Нехай земля їм буде пухом…". Хвилиною мовчання вшанували військових, загиблих на Сході України.



pic

pic

Довідково. Дмитро Козачонок пішов служити за контрактом у серпні 2013 року. Після 3-місячної підготовки потрапив в зону проведення АТО. Був старшим механіком, водієм танка. Весну і половину літа 2014 року Дмитро з товаришами провів на блокпостах, охороняючи кордони зони проведення АТО. В липні їх підрозділ уперше взяв участь у бойових діях. Дмитро побував у всіх найгарячіших точках. Вибивав ворога із захопленої ними Савур – Могили. Саме танковий екіпаж, у складі якого служив Дмитро старшим водієм-механіком, збив із флагштока російський триколор та під зливою ворожих куль прив’язав до нього український прапор. Загинув 7 травня цього року внаслідок мінометного обстрілу поблизу Артемівська.

Олег Тарасюк під час бойових дій на Сході України керував Рівне нською розвідгрупою Добровольчого корпусу «Правий сектор». Успішний підприємець, відповідальний і люблячий чоловік, батько двох дорослих дітей, дідусь двох маленьких онучок, Олег завжди залишиться у пам’яті односельчан ще й як відкрита, щира та дуже позитивна людина. Загинув 10 серпня 2014 року у бою за звільнення міста Іловайськ. В червні цього року на будівлі Курозванівської школи було відкрито меморіальну дошку добровольцю Олегу Тарасюку.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.