У село поряд з обласним центром не їздить жодна маршрутка, лише попутні. Щоправда, частенько водії просто не зупиняються, аби підібрати пасажирів у Рівне. Мешканці годинами простоюють на зупинках, запізнюються на роботу.

Не дійти, не доїхати. Мешканці Білої Криниці в транспортній облозі. З Рівного до села не ходить жодна маршрутка, лише попутні. Пані Наталія працює в Рівному, аби встигнути на роботу прокидається о 6 ранку та все одно запізнюється, щодня по півгодини, а то й більше зупиняє попутній транспорт.

Не ліпше діставатися і з Рівного. Пасажири у Білу Криницю завжди їдуть стоячи, водії дозволяють заходити людям останніми. І ще й нагрубити можуть розповідають місцеві мешканці.

В останнє пряма маршрутка Рівне – Біла Криниця курсувала, ще 2 роки тому розповідають спеціалісти. Але перевізник поїздив тиждень і відмовився. А в маршрутній мережі цей рейс просто не передбачили.

Тим часом сільський голова Білої Криниці розповідає не раз звертався до обласних чиновників, ті ніби й не проти допомогти. Натомість спеціалісти розповідають - жоден перевізник не хоче цього маршруту.

Районне керівництво каже, сільрада Білої Криниці неодноразово зверталася, але найважче знайти перевізника на маршрут.

Мешканці Білої Криниці вже третій місяць чекають на нову маршрутку, але довго з простягнутою рукою стояти на зупинці не збираються, якщо прямої маршрутки не буде погрожують перекрити дорогу.