Рівне - тепер з новими тарифами на послуги водоканалу. Їх кілька годин тому завізували депутати обласної ради. Вода для населення здорожчала до гривні дев'яноста за куб, а каналізація - до гривні п'ятдесяти чотирьох.

Платити більше рівнянам доведеться вже з першого серпня. Утім, скільки вдасться протримати таку ціну у водоканалі не знають. Ситуація з творенням тарифів може змінитися, якщо у Рівне азота відберуть очисні споруди і віддадуть їх обласним комунальникам. Принаймні на це дуже розраховують в обласній раді.

Рівне азот - монополіст на нечистоти рівнян. У цьому підприємство звинуватили депутати обласної ради. Мовляв, щоразу коли хіміки підвищують послуги за очистку стоків, комунальники змушені залазити до кишень споживачів. Крім того, обурюються депутати, коли виникає питанняі про обмеження газу для Рівне азоту, підприємство лякає місто можливістю захлинутися у власних нечистотах. Аніж переживати таку соціальну напругу - ліпше очисні узагалі в Рівне азота забрати і віддати водоканалу - переконані в облраді.

Однак віддавати своє майно, навіть з усіма міськими нечистотами, на хімічному гіганті області без бою не збираються. Пояснюють - підприємство якраз проходить сертифікацію за системою ІСО. Тож європейські екологи не зрозуміють, якщо Рівне азот залишиться без власних очистих споруд. А відтак шлях рівненським хімікам до Європи буде закритий.

Утім депутати непохитні. Власникам Рівне азоту вони радять згадати про старі зобов'язання. А саме, про 6 мільйонів боргу водоканалу, які під час приватизації новий господар обіцявся списати. Однак і досі цього не зробив. Тож півсотнею голосів обранці підтримали своє ж звернення до хімічного гіганта. ВІдповідь - за акціонерами.