У 1974 році угорський скульптор та архітектор Ерне РУБІК винайшов свою механічну головоломку. Математик Томас РОКІКІ (з допомогою комп'ютера) довів, що з будь-якого стану Кубик РУБІКА можна скласти за 23 ходи. «Авторамі» був виділений лише один хід, протягом якого потрібно було скласти враження про автомобіль - ФІАТ Fiorino QUBO - енергійну, працьовиту, симпатичну італійська машинку.

 

Fiat Qubo вписується в будь-яке місце тісного міста і буде відмінно себе почувати в приміському елітному селищі як "автомобіль для справи". Для роботи йому потрібний всього лише 75-сильний дизель об'ємом 1,3 літра. Для пониження витрати палива і зручності водіння в умовах міської експлуатації на Qubo ставиться 6-ступінчастий робот Dual Logic.

Fiat Qubo - це вже не стільки дуже маленький кубоподібний фургон на колесах, скільки дуже універсальний, просторий (для своїх скромних габаритів, звичайно) і вже досить комфортний сімейний автомобіль. Його важко назвати тільки робочим і з тієї причини, що у нього повноцінний інтер'єр нормального легкового автомобіля, який дуже непогано оснащений. Тут є і система "Вільні руки" для вас і, як наслідок, для вашого стільникового телефону, аудіосистема з управлінням на кермі, маршрутний комп'ютер і порт USB для підключення зовнішніх пристрої.

Універсальність Fiat Qubo полягає передусім в пристосовуваності кузова автомобіля під будь-який вид і форму вантажу - від важких пасажирів до велосипедів і сноубордів. Для перших в салоні існують сидіння, а для вантажів усі сидіння, аж до переднього пасажирського, можуть бути вилучені, залишаючи в салоні місце для предметів завдовжки до 2,5 метрів. Рекордний результат, який дивує, враховуючи, що сам Qubo зовсім не великий - 3959 мм. При цьому у автомобіля перед капотом висить бампер, який займає мало не третину довжини автомобіля.

Fiat Qubo незамінний при маленькому сімейному бізнесі, коли важливість і якість штучного товару переважає над об'ємами постачань.