За делікатесами та поживними ягодами - на Рівненщину. Бізнес, який був популярний на початку дев'яностих, знову відновили. Жителі Млинівського району збирають виноградних равликів – продають їх закупівельникам, а ті перепрОдують делікатеси в Сербію.

Школяр Антон Гаджела на канікулах заробляє гроші: збирає равликів у лісах поблизУ села. Сьогодні взяв із собою товариша, проводить йому інструктаж.

Серед тутешніх селян є прикмета – хто перший знайшов равлика, у того збір буде великий, а відтак і заробІток. Жителі Новоселівки щодня збирають виноградних равликів, розповідають, робити це не важко, щодня вдається знайти кілька кілограмів так званих "м'якунів".

Ми збираємо равликів у вільний час, ми збираємо щоб купити зошити і віддаємо для мами- А нашо? І я мамі і для того щоб купити собі солодощі.

На ласощі школярам вистачає, зібрані равлики вони здають тутешньому заготівельнику. Деякі селяни на цьому зароблять сотні гривень за день.

Я заготовив 6 тон равликів є такі люди які здавали 50-70 кг в день, а за 14 днів люди заготовили більше як півтони.

За кожен кілограм равликів збирачі отримують 2 гривні. Далі заготівельники із Млинова відправляють товар до Сербії. У цій країні – це делікатес.

Жителі Рівне нщини вже нагодували чорницею та журавлиною росіян та німців, сербів - равликами. Спритні бізнесмени, можливо, уже незабаром захочуть нагодкувати і французів. Для них на Рівне нщині є також свої делікатеси.