Навіть невеликий наклад обійдеться у тисячі або й десятки тисяч гривень. Про це із власного досвіду знають і початківці, і досвідчені майстри слова. У своє професійне свято - Міжнародний день письменника вони поділилися переживаннями із Анною Яцук.

Семикласник Андрій Медведєв пише казки. У його доробку їх вже 19. Каже, про страшних тролів та гоблінів не пише. Всі його герої добрі та несуть лише позитив для читачів. Сюжет для майбутніх казок допомагає підбирати мама, яка теж письменниця.

Власної книги семикласник поки не видав, але популярним у школі вже став. Вчителька української мови Людмила Кішман каже, талант у юного казкаря проявився несподівано для всіх.

А п'ятикурсниця Ірина Мельник вже четвертий рік є членом літературного об'єднання "Поетарх" Рівне нського палацу дітей та молоді. Пише поезію та прозу. Каже, письменником є кожна людина, що володіє словом. Але потрібно вміти ще й декламувати свої вірші.

Талант для письменника ще не все. Без грошей навіть маленької брошури не видати, розповідає голова рівненської спілки письменників Лідія Рибенко. Адже щоб видати книгу на 300 сторінок накладом у 500 примірників потрібно затратити з добрий десяток тисяч гривень. Мають такі гроші, на жаль, далеко не всі майстри пера.

А от рівняни старання початківців та досвідчених майстрів пера не надто цінять. Місцевих письменників взагалі не знають. Не можуть назвати і українських класиків.

Читати книги та знати її авторів потрібно, запевняють поціновувачі літератури. Адже жоден фільм чи серіал не зможе замінити поетичну чи прозову класику.