Як і минулоріч, до дня народження Кобзаря відомі люди краю декламуватимуть його поезію на широкий загал. Запис роликів з віршами вже триває на місцевих телеканалах, зокрема й на Рівне 1. Хто нестиме рівнянам безсмертне Тарасове слово цього року - дізнавалась Марина Прищепа.

Серед сірих вулиць Рівного виділяються яскраві плакати «9 березня – день народження генія». Та цю дату у Рівному знають, адже саме вона дала початок проекту ще минулої весни.

Поезія Тараса Шевченка звучатиме у виконанні чиновників, молоді та дітей Рівного. Вже з 4 березня відбудеться трансляція блоків з віршами місцевими телеканалами. Радо долучилися до проекту «Весна починається з Шевченка» Митрополит Євсевій, музикант Юрій Журавель, радіоведучий Олег Нечидюк. Навіть міський голова Рівного Володимир Хомко, незважаючи на тривале перебування на лікарняному, також декламував поезію Шевченка.

Окрім того, 5 березня стартуватиме акція «Вишитий Тарас». На ній будуть представлені вишиті портрети Тараса Шевченка різних років. Вік найстаршої роботи сягає майже 50 років. Картини будуть виставлені у Ощадному Банку.