На чиїх устах не виникала усмішка примхлива. В чиїх очах не заблищала іскра, напівкохання чи напівжурби? Так про великого музичного класика Фредеріка Шопена писав український класик Максим Рильський. Увесь романтизм музики польського за походженням і світового за творчістю композитора спробували передати своїм слухачам виконавці обласної дитячої філармонії. Концерт приурочили до 200-річчя від дня народження Шопена. Трохи романтики прихопила собі й Ольга Міхньов.

12-річна Катерина Кундуш із захопленням виконує романтичні мотиви польського композитора Федеріка Шопена. Дівчина каже — у кожній композиції відчувається любов та мелодійність, яку вклав у них польський Моцарт.

Відчути гармонію романтичних композицій можуть не всі — пояснюють у обласній дитячій філармонії. Слухач має бути підготовлений до спілкування з такою музикою.

Під час концерту звучав романтизм не лише Федеріка Шопена. Обласна дитяча філармонія заповнилася мотивами творів німецьких композиторів-романтиків — Мендельсона та Шумана, аби у серцях глядачів пробудити мрійливі відчуття.