Відсутність планів території населеного пункту є чи не основною причиною відмов учасникам АТО у наданні земельних ділянок.

Про це голові Рівне нської облдержадміністрації Віталію Чугуннікову доповіла керівник Головного управління Держгеокадастру в області Світлана Богатирчук-Кривко.

«Є сільські голови, котрі взагалі не бажають виділяти ділянки. Таких 10-15 відсотків. Основною ж причиною відмов учасникам АТО є відсутність планів території. Так, відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у разі відсутності плану зонування або детального плану території, надання земельних ділянок забороняється», - пояснила Світлана Богатирчук-Кривко.

Відтак, аби в районах не затягувалося питання видачі землі, Віталій Чугунніков доручив землевпорядникам й надалі підшукувати нові земельні масиви, що можуть бути передані у власність. Разом з тим, керівники РДА мають активніше допомагати сільським головам у розробці планів територій населених пунктів. Окрім цього, прийняття необхідних документів дозволить забезпечити ділянками не тільки учасників АТО, а й інших мешканців цих населених пунктів.

Загалом із заявами на отримання земельних ділянок до органів влади звернулося 2 853 захисників Вітчизни із Рівне нської області. Половина учасників АТО отримали дозволи на розробку документів, а 245 військових вже оформили ділянки у власність загальною площею 37,5 гектарів.

Найкраще роботу із забезпеченням ділянок учасникам АТО організовано на Володимиреччині, де стовідсотково надають дозволи на розробку документів. Непогано у цьому напрямку також працюють у Рівне нському, Дубровицькому та Острозькому районах.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic