У Рівненському краєзнавчому музеї відкрилась виставка "однієї вулиці". Перша експозиція присвячена одній з центральних вулиць міста, яка носить назву державного діяча Симона Петлюри. В історію поринули і наші кореспонденти.

За свою історію вулиця Симона Петлюри перейменовувалась шість разів. Все починалось з Аптекарської та 13 дивізії, а закінчилось ім'ям українського державного діяча.Найстарішими будовами є приміщення у яких нині Національний банк, будинок вчених, обласна бібліотека та станція юних натуралістів. В довоєнний час власниками будівель були багаті єврейські підприємці, лікарі та торговці.

Корінними мешканцями вулиці Симона Петлюри є родина Куліїв. Живуть там з 40-их років минулого століття. Володимир Кулій запевняє, сучасна вулиця дуже змінилась. Старих будинків майже не залишилось.

Нинішня вулиця Симона Петлюри забудована сучасними торговими центрами, банками та офісами. Окрасою є академічний театр ляльок, деякі пам'ятники та дошка Симону Петлюрі. Відвідувачі виставки кажуть, побачити вулицю старою дуже цікаво.

Наступні вулиці, які музейники планують показати відвідувачам буде Шевченка, 16 Липня та Соборна.