Двоє обласних обранців підготували запит до контролюючих органів про додатковий захист рибних запасів. З активістами також прорубують лунки, аби риба не задихнулася під льодом. Всіх небайдужих закликають боротися з браконьєрами. Детальніше Андрій Лобчук.

Депутати обласної ради Віктор Данилов та Анатолій Озімковський продовжують боротися за відновлення рибних запасів у водоймах Рівне нщини. Тому до чергової сесії облради підготували депутатський запит до контролюючих органів про підготовку до нерестового періоду на водоймах та додаткові заходи щодо захисту рибних запасів області.

А вже за кілька місяців планують дізнатися чи виконали їх запит. Разом з тим, депутати і самі без діла не сидять. Заручившись підтримкою місцевих ентузіастів прорубують лунки на озерах області, аби риба не душилась під товстим шаром льоду.

На Рівне нщині майже 4 сотні озер, чи не у кожному риба може просто задихнутися, якщо не прорубувати ополонки. Тому рибалки закликають долучитися до порятунку риби місцевих мешканців.

Разом з порятунком рибних запасів області, рибалки та рибінспектори нерідко натрапляють і на браконьєрів. Відтак, просять усіх небайдужих повідомляти у контролюючі органи про незаконні вилови риби. Кажуть, нині допомога громадськості потрібна як ніколи. Адже на водоймах області розпочинається нерестовий період.