"Краса врятує світ", - кожний розуміє ці слова по-своєму, і залежить це розуміння від того, у чому саме кожен вбачає силу краси.

В сучасному світі велику увагу приділяють красі зовнішній, адже "зустрічають за одягом". Всі підганяють себе під так звані стандарти моди, всіх захоплює досконалість тіла людського, фізична краса. Звичайно, зовнішня краса допомагає людині у вирішенні життєвих проблем, але в багатьох випадках за чарівною зовнішністю ховається зло, нещирість, лють, недоброзичливі думки. І часто ми розчаровуємося в людях, знімаючи з них цю, на вигляд, привабливу, але нещиру маску.

Варто зазначити, що існує думка, що всі душі спочатку світлі та чисті. Ось чому дитятко після народження схоже на янгола. Адже ангели - слуги Душі. Це вже потім на чисту душу малюка накладаються оболонка черствості, егоїзму, примх, а також відповідальності, боргу, працьовитості.І тому, з часом чистота може стати невидимою під лушпинням буденності та земного життя. Але це лише оболонка. А сама душа під нею чиста та красива, так і залишилася! Тільки не всі це бачать.

Тобто, не всі хочуть бачити і відчувати. А адже душа ніжна як аромат квітки, світла як перший промінь сонця, гарна, як гранований діамант і легка як весняний вітерець. Але під вантажем нашарувань вона знаходиться в ув'язненні. І лише рідкісні прозріння, такі як мелодія або запах з далекого дитинства, можуть викликати у нас проблиски спогадів, які грають на струнах нашої душі. І вже тоді вона стрепенеться та спалахне надією.

Варто акцентувати увагу, що лише та жінка по-справжньому заслуговує захоплення, в якій прекрасне все, і насамперед її внутрішній світ, що відображається як в чистих озерах, в її чарівних очах.