Рівнянка Валентина Дем’янець пересувається лише з допомогою милиць. Хоча ще півтора року тому це була сповнена сил жінка, яка працювала лікарем у другому рівненському пологовому будинку. Інвалідом другої групи вона стала після дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 10 жовтня 2008-ого року.

Валентину Дем’янець на пішохідному переході поблизу супермаркету „Фреш” збив автомобіль „Фіат-дукато”.

За кермом легковика знаходився рівнянин Микола Ільченко. Через декілька днів після ДТП він прийшов до жінки і запропонував свою допомогу. Валентина Дем’янець погодилась і винуватець її інвалідності заплатив 5 тисяч гривень. Та на цьому усе скінчилось.

Першого вересня 2009-ого року Рівне нський міський суд поставив у цій історії крапку. Він умовно засудив Миколу Ільченка до двох років обмеження волі, позбавив права керування і зобов'язав заплатити 23 тисячі гривень фізичної та моральної шкоди. Його страховка змогла покрити лише незначну частину цієї суми, втім решту чоловік платити не поспішає.

На лікарняному ліжку Валентина Дем’янець провела майже півроку. Та навіть дороговартісний курс лікування не поставив жінку на ноги. Вона втратила роботу і майже не ходить.

Оксана Миронюк - донька Валентини Дем’янець. Вона також постраждала в цій історії адже після ДТП з матір'ю змушена була залишити роботу і на деякий час практично переселитись у лікарню.

Валентина Дем’янець, щоб стягнути борг, звернулася у державну виконавчу службу та це їй нічим не допомогло адже цінного особистого майна Микола Ільченко майже не має, а квартира належить не йому. Рівне нський адвокат Олександр Бражніков розповідає: такі історії в наш час не рідкість і додає. Шансів у Валентини Дем’янець отримати відшкодування майже немає.

Олександр Бражніков радить: якщо ви потрапили в ДТП і вважаєте себе потерпілою стороною, не відмовляйтеся від фінансової допомоги адже з кожним наступним днем шанси отримати відшкодування стають дедалі меншими.

Валентина Дем’янець сподівається, що ще зможе ходити. Та для цього їй потрібне дороге лікування. Втім, її пенсії на це не вистачить, а в те, що їй допоможе чоловік, який зробив її інвалідом, жінка вже не вірить.