Гектари понІвечених городів, знищені посіви картоплі та зернових. На півночі Рівненщини люди масово страждають від нападів диких кабанів. Три роки поспіль вепри залишають тамтешніх селян без врожаю. А цьогоріч в Дубровицькому районі сікачі знахабніли настільки, що почали навідуватися просто до селянських дворів. Люди безпорадні – стріляти диких тварин - помста не з дешевих – доведеться заплатити штраф - десять тисяч гривень.

Від вепрів у ДубрОвицькому районі потерпають жителі всіх сіл. Популяція тварин масово зростає третій рік поспіль, і вони підходять усе ближче до населених пунктів.

Селяни вирішили навіть створити черговІ групи, щоб охороняти посіви. Знімальну групу запрошують залишитися на ніч – погоджуємось. Перевдягаємось, шукаємо засідку – чекаємо.

Ніч на копиці, кабани на побачення не прийшли. Городи в Юрія Калюша у протилежному боці від засідки – уночі вони були тут. Витоптали 20 соток картоплі, тридцять - пшениці.

Селяни по-різному захищають свої городи, регулярно оновлюють гардероб опудал на городі. У цьому році модний військовий одяг, кабани його бояться найбільше – це після сезону полювання.

У ЗаслУччі розмноження диких свиней пов'язують із відкриттям три роки томУ поруч приватного мисливського господарства. Кабанів вирощують для відстрілу в сезон полювання, зараз вепри шукають собі їжу.

Тутешні жителі наступного року планують страхувати посіви та найбільше переживають, щоби вепри не почали нападати на людей.