Ось і настали довгоочікувані вихідні. Можна нарешті розслабитися і відпочити від роботи. Гайда на сонечко! Адже для нас, жінок, засмага є неодмінним компонентом красивого і здорового вигляду шкіри. Сьогодні поговоримо про правильну засмагу та фактори, що їй сприяють!

Виявляється, що рівномірна засмага залежить ще й від того, що ми їмо! За допомогою спеціальних продуктів можна з легкістю «притягнути» до себе засмагу. Секрет у тому, що деякі продукти сприяють виробленню меланіну, який і надає нашій шкірі бажану, сяючу бронзову засмагу.

Не спроста в соляріях нам пропонують випити морквяний фреш. Вся справа в тому, що в моркві міститься велика кількість каротину, який сприяє виробленню меланіну досить швидко. Але запам'ятайте, що каротин засвоюється лише в поєднанні з будь-якою олією, тобто краще робити салати, заправлені оливковою чи будь-якою іншою олією. Крім цього, бета-каротин міститься в овочах і фруктах з жовтим і помаранчевим пігментом - персиках, абрикосах, апельсинах

Також красивій засмазі сприяють продукти, що містять вітамін А: сир, яйця, жирна риба, печінка. А Омега-3 жирні кислоти, які містяться в рибі - допомагають організму відновити клітини і, звичайно ж, сприяють виробленню меланіну.



pic Використовуючи в раціоні багаті антиоксидантами продукти, що містять вітамін Е – рослинні олії, горіхи, насіння ми спряємо виробленню меланіну та захищаємо шкіру від старіння.

Вживання арахісу, фініків, бананів, нешліфованого коричневого рису і квасолі, які містять вітамін В захистить Вашу шкіру і волосся від шкідливого впливу ультрафіолету.

Також влітку організм дуже швидко витрачає вітамін С, тому потрібно регулярно поповнювати його запаси. Для цього рекомендують їсти апельсини, грейпфрути, лимони та ківі.

Тож, беріть фрукти і гайда по засмагу! Лагідного сонечка Вам і бездоганного вигляду!