У четвер вранці, Костопіль опинився в димовому полоні. Ці кадри відзняли мешканці вулиці Хвильового. Вона найближче знаходиться до виробничих цехів підприємства „Свіспан лімітед”, яке займається виготовленням ДСП. Густий дим, який вранці повалив із труб, швидко окутав навколишні будівлі, а сніг, який ще кілька хвилин тому був білим, відразу почорнів.

Люди скаржаться: сусідство із промисловим гігантом уже позначилось на їхньому здоров'ї. У дорослих дедалі частіше з'являються алергічні реакції на погану екологію, а в дітей діагностують легеневі хвороби.

На підприємстві „Свіспан-Лімітед”, яке місцеві жителі обвинувачують у своїх негараздах, знімальну групу програми „Патруль” зустріли непривітно. Виконавчий директор, побачивши камеру, відразу заборонив що-небудь знімати.

Згодом керівники підприємства стали більш привітними, та від інтерв'ю на камеру все одно відмовились. Лиш повідомили, що вулиця Хвильового опинилася в димовому полоні через низький атмосферний тиск. Зазвичай, дим піднімається вище і ніхто від цього не страждає. Також тут запевнили, що роблять усе можливе аби зменшити рівень викидів, який і без того відповідає державним нормам. Та для мешканців навколишніх будинків цього недостатньо.

На „Свіспан-Лімітед” кажуть: у проблемі винна місцева влада, яка виділила людям землю у санітарній зоні підприємства. Та у місцевій мерії із звинуваченнями не погоджуються.

Єдиний вихід не забруднювати навколишнє середовище закрити виробництво, - визнають у „Свіспан-лімітед”. Та це стане катастрофою для Костопільського району, який живе з податків, що платить це підприємство. Тож люди, як вони самі визнають, приречені і далі жити в димовому полоні і час від часу скаржитись на погану екологію і погіршення здоров'я.