З 5 липня набув чинності Закон України щодо державної підтримки учасників бойових дій, їх дітей та дітей переселенців. Тепер вони матимуть можливість вчитися за рахунок державного та місцевих бюджетів, отримувати соціальні стипендії та безоплатно проживати у гуртожитках.

Тож пільги щодо вступу надаються особам, визнаним учасниками бойових дій, їхнім дітям, дітям, один з батьків яких загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів чи помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, отриманого в період участі в АТО, дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час масових акцій громадянського протесту, дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи.

Зокрема, держава забезпечує учасникам бойових дій та їхнім дітям, у тому числі дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах.

Державна цільова підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надається у вигляді:

- повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; - пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; - соціальної стипендії; - безоплатного забезпечення підручниками; - безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; - безоплатного проживання в гуртожитку; - інших заходів, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Порядок та умови надання державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти зазначеним категоріям громадян визначаються Кабінетом Міністрів України.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.