Сам процес корекції вікна виконується за допомогою простого шестикутника.

Якщо рухоме вікно провисло, то його потрібно повністю відчинити. Зверху в торці стулки будуть помітні деталі кріплення (ножиці). У цій частині вікна знаходяться отвори, які потрібно підтягнути або розкрутити шестигранником так:

- рух шестигранника за годинниковою стрілкою призводить до підтягування стулки вгору;

- закручування шестигранника проти годинникової стрілки призведе до опускання стулки вниз (провисання, якщо це необхідно).



pic

Якщо вікно погано зачиняється і виходить за краї рами, то його теж необхідно відрегулювати. Робити це необхідно на петлях стулки. Вони розташовані внизу праворуч або ліворуч.

Петлю необхідно звільнити від захисного ковпачка. Він знімається легким рухом вгору. Шестигранником необхідно також прикрутити або відкрутити отвір у петлі.

Якщо регулювати отвір за годинниковою стрілкою, то стулка буде притискатися до петлі в горизонтальному напрямку. При прокручуванні проти стрілки вікно зміщується від петлі до замка.

Якщо стулка косить посередині або зверху вікна, то ту ж операцію слід виконати і з верхньою петлею. Якщо в зоні, де відчиняються стулки вікна, відчувається протяг, необхідно відрегулювати притиск.

Він знаходиться у центрі стулки, в її бічній частині. Притиск має овальну форму і його необхідно регулювати так:

- максимальний притиск вікна можливий, якщо повернути деталь перпендикулярно.

- слабкий рівень притиску можна відрегулювати, якщо повернути деталь вертикально. Такий варіант найкраще підійде для літнього сезону. Прокручування притиску по діагоналі на свій розсуд.

Таким чином, регулювання пластикових вікон здійснюється за лічені хвилини.

При цьому необхідно коригувати тільки два основні елементи фурнітури: петлю і притиск.