Посіви цукрових буряків скорочуються та зменшується кількість підприємств, які їх перероблять. Про це Західно-інформаційній корпорації повідомив голова асоціації фермерів Дмитро Українець.

За його словами, ще кілька років тому в області було 6 цукрових заводів. Нині – 2. Та й ті належать сільгоспкорпораціям, які не хочуть мати справи з фермерами. В результаті зникає інтерес займатися цією культурою. Тож головний фермер б'є на сполох і прогнозує, що за подібних обставин цукрова галузь Рівне нщини в найближчому часі буде знищена подібно тому, як знищена нині льонарська галузь краю.А цукрозаводи перероблятимуть завезену з-за кордону сировину.

В свою чергу різке здорожчання цукру і молочної продукції - майже удвічі прискорило інфляцію в січні. І це найвища місячна інфляція за рік – пише видання «Эксперт». Більше за все її розкручуванню сприяло здорожчання продуктів харчування, особливо молочних, овочів і цукру. Якщо подорожчання молочної продукції - сезонне явище, а також воно викликане відміною пільг зі сплати податків. То цукор додав у вартості- через його дефіцит на ринку. За словами експертів, найближчими місяцями зростання споживчих цін лише прискориться.