Події у Луганську внесли свої корективи в життя родини Гойденко. Усіма силами мама Руслана з двома донечками довчилися навчальний рік 2014 року у Луганську, і лише потім приїхали у Рівне. Оскільки доньки в гімназії почали вивчати китайську мову, вирішили і надалі продовжити таке навчання. Однак у Рівному такі напрями навчання відсутні. І родина вирішила скористатися тими можливостями , які відкривалися.

Старша донька Валерія, учениця 11 класу поїхала у Китай, вивчати мову. Паралельно закінчуючи екстерном Квасилівську школу.

Валерія рік навчалась у Китаї. Тепер дівчина випускниця школи, і точно знає де хоче навчатися, і за яким профілем.

Кілька тижнів тому Валерія приїхала у Рівне , маму, бабусю та сестру провідати. Каже, тут їй комфортно.

Однак у серці назавжди залишаться спогади з минулого життя у Луганську.

Мама за доньку переживала, але каже відмовлятися від цікавих пропозицій не варто. Нині дочка зідзвонюється з друзями і підтримують стосунки.

Свої успіхи у вивченні китайської Валерія і нам демонструє.

Натомісь молодша донечка Евеліна пристосовувалась до нового життя у Рівному. Першого вересня дівчинка пішла у сьомий клас гуманітарної гімназії.

Адаптувалась не довго, звикла до вчителів і до однокласників. У новій школі Евеліна знайшла і нових друзів.

Підтримує Евеліна і зв'язок з друзями із Луганська. З ними дівчинка спілкується на відстані через соціальні мережі. Евеліна полюбляє співати, тому часто їздить на вокальні конкурси. Нещодавно побувала на фестивалі -"Діамант Карпат". У Рівному дівчинка продовжує навчання у музичній школі.

Про повернення у Луганськ родина не думає. Адже там кажуть, майже нічого і нікого не залишилось. Сумують найбільше за татом, який доглядає батьків. Тож нині сім'я Гойденко впевнено дивиться у майбутнє, і вірять життя налагодиться.