Карамель, цукерки, шоколад... Продукція місцевої кондитерської фабрики здорожчала вже на 17 відсотків. І повернення до старих цін сподіватися не доводиться. Про те як із наших буднів зникають останні крихти солодкого життя - Анна Яцук.

Робота на рівненській кондитерській фабриці кипить. Щодня з контейнерів сходить мармелад, вафлі, карамель, смоктунці та шоколадні цукерки. Загалом 180 найменувань продукції. Після здороження цукру на фабриці зробили перерахунок і підняли ціни на 17%.

Продавці цукерок вже встигли перемалювати цінники. Кажуть, подорожчали всі солодощі. Як результат — поменшало клієнтів.

Бабця Василина купила на три гривні карамелі. Каже, шоколадні цукерки віднедавна для неї справжня розкіш. Іншому рівнянину грошей вистачило лише на хліб та 200 грамів печива. Про цукерки й мова не йде.

Виробники цукерок й самі нарікають на здороження цукру. Кажуть, ціна й справді стала майже космічною. І це при тому, що Україна багата на цукор.

Чекати здешевлення солодощів їх виробники вже не радять. Кажуть, відбудеться це лише тоді, коли можновладці схаменуться і знизять ціни на цукор та інші продукти, які є складовими цукерок.