Майже 20 років у Луганську прожила Руслана Гойденко. Там створила сім'ю, народила двох дочок. Працювала, займалась громадською роботою. Але у червні 2014 року довелось покинути місто.

У Рівне Руслана приїхала з двома дочками. Чоловік залишився поруч з батьками у Луганську. Тому уся відповідальність за дітей лягла на жінку.

Влітку був час подумати, і обрати ту школу, яка підійде дівчаткам.

Жінка розповідає, спочатку було складно, адже з Луганська поїхали лише з літнім одягом, перечекати бойові дії. Потім чоловік передав зимові речі, так і залишились у Рівному. Коли дітей влаштувала, трохи адаптувалася, і потім почала обирати справу для себе.

Вже за рік життя у Рівному Руслана з дівчатками адаптувалися, щоправда сумують за друзями . Знайшли свої місця відпочинку. Однак каже жінка важко планувати майбутнє в такий період і за таких умов.

Нині жінка з доньками живе у мами в Білій Криниці, і щодня чекає звістки від чоловіка. По новому довелося планувати побут, але жінка рада, що поруч є рідні і небайдужі люди.

Молодша донечка Евеліна щодня їздить на навчання у гімназію, вже закінчила 7 клас. А старша - Валерія екстерном закінчила Квасилівський ліцей, паралельно навчаючись у мовній школі при університеті в Китаї.