А єдиний у Рівному собачий притулок на межі вимирання. Трьом пенсіонеркам, які ним опікуються, не вистачає статків, аби прогодувати бездомних тварин. Кажуть, рівнянам і чиновникам до цього байдуже. Останні, не вперше обіцяють допомогти. Утім волохатих мешканців у притулкку з кожним днем більше, натомість пенсій його засновницям не вистачає. Тему собачого життя у Рівному досліджували наші журналісти.

Так зустрічають гостей мешканці притулку для чотирилапих. Тут живе вісім десятків собак. Рижик мешкає у притулку два роки. Підібрали його на вулиці. Діти знущалися з тварини і обливали її смолою, розповідає доглядальниця собак. Сліди від опіків ще й досі залишились на носі пса. Більшість тутешніх мешканців потрапили до притулку з вулиці, деяких підкинули люди.

Півтори сотні гривень потрібно щодня аби нагудувати усіх собак у притулку. Відра з їжею та водою місцеві пенсіонерки-активістки носять за сотні метрів від дороги. Бідкаються, гроше та робочих рук не вистачає. Охочих допомогати їм майже немає.

За допомогою доглядальниці безпритульних собак зверталися і до політиків і до громадських активістів, усюди відмовили, розповідає Аліса Мамчур. Про проблеми притулку для собак знає і міська влада. Однак допомогти не може, шукає спонсорів.

Щомісяця тварин у притулку більшає. Що робити, коли не стане грошей для них на харчі, пенсіонерки не знають. Єдина надія на чуйних людей.