Два головних лікаря в одній обласній лікарні, та перинатальний центр - без керівника. Це больові питання для всіх депутатських комісій обласної ради. Не зникли вони і сьогодні з порядку денного постійної комісії з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій. На обговорення медичних тем обранці часу не шкодували. І навіть не приховували, що вони набули вже політичного забарвлення.

Двічі звільнений з посади головного лікаря обласної клінічної лікарні Мирослав Семанів досі не залишає свого крісла і навіть отримує зарплатню. Чиновник від медицини пояснити такий феномен не може, мовляв запитуйте у господара медзакладу - обласної ради.

Депутати погодилися, Семаніва потрібно звільнити ще раз. Щоправда вже з дотримання усіх законодавчих процедур, за поданням профільного - медичного управління. А після цього визначатися з новим очільником головного лікарні області - начальником того ж таки профільного управління. Тим часом для призначення головного лікаря перинатального центру звільняти нікого не треба. Достатньо змінити статут медзакладу. Це потрібно, аби Любов Ковальчук зі своєю кваліфікацією могла очолити лікувальний центр. Обласні депутати переконані таке призначення захистить медиків першого пологового від безробіття.

Тим часом кандидатка на посаду не багатослівна. Переконана, нині не варто загадувати наперед.

Щоправда майбутнє цього центру досі примарне. Адже кандидатуру Любов Ковальчук відмовилися депутати з медичної комісії. Мовляв за статутом перинатального центру її кваліфікація не відповідає посаді головного лікаря, а міняти вже прийнятий статут вони не захотіли. Далі рішення за сесією обласної ради, яка 25 липня ризикує знову стати з медичних ухилом.