Приготувати суп на кілька днів або розігріти вранці вчорашнє картопляне пюре - норма для багатьох жінок. Багато з нас намагаються таким чином заощадити час, намагаючись встигнути зробити все. Але чи знаєте ви, що в деяких випадках розігрів продуктів таїть в собі неабияку небезпеку? І може призвести до незворотних наслідків не тільки у дорослих, але і у дітей.

 Які продукти не варто повторно піддавати термічній обробці?

КУРЯЧЕ М'ЯСО

При розігріві курки змінюється структура білка, а це значить, що травний тракт не впорається з переварюванням їжі. І розігріта курка тільки викличе біль в шлунку.

Що робити: якщо залишився шматок курячого філе, подрібніть і додайте його в салат зі свіжих овочів. І ситно, і смачно, і корисно.

КАРТОПЛЯ

Кольки, роздратування і тяжкість в шлунку можуть викликати страви з розігрітої картоплі. А, крім того, якщо страви з картоплі зберігати без належної температури, в них розвивається ботулізм, що в свою чергу призводить до сильних отруєнь.

Що робити: смажену картоплю і запіканку готуйте невеликими порціями.

ШПИНАТ

Дуже корисний продукт, улюблений усіма прихильниками здорового способу життя. Але при повторному розігріві цього продукту нічого корисного в шпинаті не залишається, крім нітратів, які звільняються під час термічної обробки. А це веде лише до розвитку ракових клітин.

Що робити: краще готувати зі шпинату невелику кількість їжі. А якщо залишився, додавайте його в соус, смарагдовий колір якого тільки порадує сім'ю.

ЯЙЦЯ

Розігрівши яйця, ви не тільки викличете дискомфорт в шлунку, але і можете спровокувати отруєння.

Що робити: з відварених яєць готуйте салати. А яєчню або омлет взагалі краще викинути.

БУРЯК

Цей овоч унікальний тим, що під час приготування він не втрачає своїх корисних властивостей. І тому борщі і супи на його основі надзвичайно корисні. Але ось під час підігріву, на жаль, вся користь випаровується, і ви отримуєте «пусту» страву, в якій є тільки клітковина.

Що робити: не готуйте супи і борщі на тиждень. Нехай ці страви будуть приготовані на один день, але при цьому принесуть користь всій родині. Дієтологи взагалі рекомендують частіше вводити в раціон страви з сирого буряка. Салати на його основі просто дивовижні.

 7 незвичайних способів застосування солі в побуті

Як вивести плями від кави, шоколаду чи какао