Важко підвестися з ліжка та відкрити очі? А потім цілий день почуваєтеся втомленим та сонним? Гадаємо, цей стан знайомий багатьом із нас. Як же з самого ранку почати день бадьоро і позбутися сонливості?

 Яблука багаті залізом, магнієм, вітаміном С, вони відмінно підвищують увагу і активність. Тому якщо в середині дня вас почало хилити в сон, перекусіть яблуком, воно не тільки вгамує голод, але і допоможе зосередитися на роботі.

Цитрусові також здатні поліпшити працездатність, тому обов'язково включайте в свій раціон апельсини, мандарини, лимони, грейпфрут. Крім цього, цитрусові містять масу необхідних вітамінів, наприклад, вітамін С, калій, залізо. Також вони сприяють правильному травленню, стимулюють шлунково-кишковий тракт і спалюють жири, тому повинні бути на вашому столі круглий рік.

9 якостей людини, які притягують оточуючих

Шоколад - незмінний супутник оптимізму і гарного настрою, а ще він здатний поліпшити вашу працездатність і допомогти сконцентруватися. Єдиний нюанс, це повинен бути виключно чорний шоколад без всіляких добавок. Щоб урізноманітнити сонні будні досить з'їсти всього кілька часточок шоколаду, наприклад, після обіду, і ваше життя стане яскравішим і веселішим.

Чай та кава. Звичайно ж, ніщо так не бадьорить як кофеїн, а він міститься не тільки в каві, але і в чаї, особливо в зеленому. Зелений чай - містить природні антиоксиданти, тонізує, сприяє зниженню рівня цукру в крові, знімає втому. Кава також здатна підбадьорити вас, завдяки порушенню нервової системи, але тільки кава повинна бути натуральною, а не розчинною.

Шпинат неймовірно корисна рослина, він багатий вітаміном С, залізом, магнієм і калієм, заспокоює нервову систему, допомагає боротися з депресією і зміцнює імунітет. Також він має тонізуючу дію і допомагає організму справитися з сонливістю і втомою, тому частіше включайте шпинат в свій раціон.

10 речей, без яких мозок починає працювати краще

Чому чоловіки і жінки відчувають щастя по-різному