Комунальний заклад «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги» Рівненської обласної ради допомагає вимушеним переселенцям, що виїхали з місць проведення антитерористичної операції, та іншим особам, котрі перебувають у закладі.

Із 9-ти осіб, що опинилися у скрутних життєвих обставинах і перебувають у Центрі, 4-ро - втікачі від війни. Їм надається цілий комплекс соціально-побутових послуг. Людей забезпечують харчуванням, одягом та взуттям. Новим клієнтам допомога надається і в отриманні тимчасової реєстрації, проходженні медичного огляду. Працівники Центру супроводжують підопічних у державні структури для оформлення грошової допомоги та у пошуку роботи.

Крім того, із клієнтами проводяться соціально-педагогічні та психологічні індивідуальні бесіди, які допомагають вирішити соціальні чи внутрішньо особисті проблеми, проводиться групова робота у формі профілактично-просвітницьких бесід, періодично організовується група взаємодопомоги. Окрім цілодобового стаціонару, у закладі функціонує і денний стаціонар.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради