Туди передали 45 заяв, але жодної кримінальної справи не порушено. Усі повідомлення працівники прокуратури перевірили та крім жартівників значних порушень не виявили. Деталі розповість Ігор Шумик.

Найбільше заяв у прокуратуру про порушення виборчого законодавства надіслали представники політичних партій. Аж 22 звернення. Утім, усі вони не знайшли підтвердження у ході перевірки. Частину заяв прокурори скерували в окружні комісії чи в міліцію, бо вони не в рамках повноважень прокуратури.

Жодної кримінальної справи, яка б стосувалася виборів у прокуратурі поки не порушили. Нині у 8 матеріалах тривають перевірки. Але найбільша проблема як довести провину, у більшості повідомлень просто не знайти винного, як от у підкупі виборців. 14 заяв такого змісту перевірили працівники прокуратури.

І все-таки Вибори президента на Рівне нщині відбулися без грубих порушень - такий вердикт прокуратури. Там до них розпочали готуватися ще в жовтні, створили робочу групу і навіть працював телефон довіри. Тому багато випадків встигли перевірити ще до початку виборів.