Це наймасовіші порушення під час другого туру виборів Президента на Рівненщині. Також багато труднощів завдали нерозчищені дороги у селах. Через снігові замети члени окремих виборчих комісій не могли дістатися до людей, які голосували на дому. Чи вплинули ці порушення на результати виборів в області розповість Анна Яцук.

На Рівне нщині проголосувало 72 відсотка виборців. За всім процесом спостерігали представники громадської мережі Опора. Кажуть, через заметені дороги члени виборчих комісій не могли вчасно дістатися до дільниць. Пізніше не мали змоги доїхати до людей, які голосували на дому.

У поліських районах за голос людям пропонували 20-30 гривень, розповідають опорівці. Також у день голосування були спроби деяких виборців винести бюлетень, чи проголосувати без паспорта. А в кількох селах людей підвозили до виборчих дільниць та агітували за кандидатів. Також спостерігачів Опори вразила некомпетентність деяких членів дільничних виборчих комісій.

Також громадські активісти повідомили, на передодні виборів представники деяких кандидатів у президенти агітували людей не приходити на вибори. Втім на Рівне нщині це не вдалося.

Загалом же опорівці констатують, що хоч деякі порушення і були вагомими - та на загальний результат виборів по Рівне нщині не вплинули.