[+ВІДЕО] Доля рівненського стадіону "Авангард" в руках місцевих депутатів. На черговій сесії рівнеради саме депутати і вирішуватимуть долю головної спортивної арени міста. Нині вона у жахливому стані і потребує капітального ремонту.

Рівне нський стадіон "Авангард" знаться в ценртрі міста. Тому він і повинен бути однією з перлин обласного центру. Однак зараз він для Рівного, як кістка в горлі. На його реконстурцію чиновники виділяють мізерні кошти, скаржиться директор стадіону. Каже, якби трибуни не тримав ще радянський бетон, то вони давно вже б розвалились.

На реконструкцію підтрибунного приміщення потрібно близько восьми мільйонів гривень, розповідає Валентин Воят. Ремонт же ж східної трибуни обійдеться бюджету в двічі меншу суму. На стадіоні немає освітлення та електронного табло - а це ще додаткові гроші. Та чи дадуть їх на реконструкцію "Авангарда", стане відомо вже наступного тижня.

Рівне до переліку міст, які прийматимуть Євро-2012, не потрапило. Щоправда до підготовки долучилося. Сергій Шевчук розповідає, в міста є ціла програма підготовки до чемпіонату. Вона передбачає ремонт дороги та побудувати сучасних готелів. Залишається традиційна проблема - гроші.

Чи гратимуть на рівненському "Авангарді" зірки світового чи українського футболу нині не береться сказати ніхто. Адже залежить це не лише від рівня професійної майстерності місцевої команди, але й від кількості коштів, яку чиновники готові вкладати у реконструкцію стадіону.