Розчищення дороги - справжнє видовище. Хоча й доволі недешеве для бюджету. Ігор Шумик сьогодні встигав усюди, навіть помилуватися сніговими фонтанами. Тепер і нам покаже.

Так борються з сніговими заметами в Гощанському районі військова снігоочисна техніка перетворює кучугури в гніговий фонтан.

Щоправда не усі райони мають ці автомобілі. На Рівне нщині шестеро таких уралів. І використовують їх в екстрених ситуаціях. За день автомобіль може розчистити до двадцяти кілометрів дороги, але спалити півтони палива.

І хоча автомобіль потужний — часто і йому важко впоратися з сніговимим наметами. Тож не обійтися без старих перевірених тракторів.

На Гощанщині понад 200 кілометрів дороги. Тому працівникам автодору особливо взимку несолодко. Працюють вдень і вночі, а перед виборами навантаження ще більше.

Керівництво району пишається, з такою технікою найсуворіші зими не страшні. Нині перед другим туром виборів президента проїзд розчищений чи не у кожне село, працюватимуть дорожники і у день голосування.

Снігоочисний автомобіль призначений лише для міжміських доріг. Якби ж такий працював у Рівному,кажуть шляховики, то вже за тиждень трансопртні артерії обласного центру були б як влітку.