Кілька мешканців Студентської, 14 у Рівному відмовилися об'єднуватися із сусідами і платити за проведення нової електромережі. Тим часом стару відімкнули. Тепер люди звернулися до прокуратури і до редакції Першого місцевого. Ігор Шумик блукав темрявою у пошуках крайнього.

Два місяці 5 квартир цієї багатоповерхівки на вулиці Студентській 14 відрізані від світу. У грудні відімкнули електроенергію. Пані Олександра опинилася у темряві. Телевізор не ввімкнути, продукти немає де зберігати,— бідкається жінка.

Справжня перевірка на витривалість для господині приготування їжі. Електроплити не працюють, обходиться як може.

А все тому, що відмовилася платити дві з половиною тисячі гривень за проведення нової електромережі. З 2004 року власником будинку стала запорізька фірма. Але завела людей у борги перед енергетиками. Тому частина мешканців будинку створили громадську організацію „Студбуд”, яка уклала договір з Рівне енерго.

Лише мешканці 5 квартир відмовилися вступати в громадську організацію. А разом і платити за нові мережі, бо вимагають задокументованих підтверджень вказаної суми.

У телефонній розмові голова організації "Студбуд" пояснила, окремі мешканці не хочуть платити і відмовляються від нових угод з Рівне енерго. Енергетики ж в свою чергу старі мережі відключили, а відтак, ті, хто не захотів підключатися до нових — залишилися без світла.

А поки що, незадоволені мешканці Студентської 14 звернулися в прокуратуру аби правоохоронці перевірили законність діяльності Громадської організації "Студбуд".