Рівняни, котрі справно платили внески за полісом КАСКО, тепер марно добиваються компенсації за пошкоджене авто. Від чого незастраховані ті, хто застрахувався - тепер знає Тетяна Коваль.

Ще напередодні Дня святого Миколая, минулого року, родина Кнапів під'їхала до супермаркету. Припаркувалися. Коли чоловік вийшов з автомобіля, побачив, що у їхню сторону несе іншу автівку. Удар був не сильний і, на щастя, обійшлося без жертв.

Автомобіль купили у кредит. Застрахували на сім років за програмою КАСКО з нульовою франшизою. За два роки Кнапи виплатили більше дванадцяти тисяч гривень страховки, відповідно до сум прописаних у договорі. Тепер, коли авто потребує ремонту, оплачувати його страхова компанія не поспішає.

Експерт страховика оцінив пошкодження майже на тисячу гривень дешевше. Та це не єдина невідповідність. У страховій компанії кивають на долар: валюта виросла, відповідно і вартість авто. А Кнапи, вартість КАСКО на 2010 рік не перерахували.

Юристи ж розповідають, що такі випадки не поодинокі. У страховій компанії пообіцяли переказати вісімдесят відсотків суми за ремонт авто. Утім, сім’я Кнапів налаштована рішуче. Планує звернутися до суду, якщо ремонт автівки оплатять частково.