Сьогодні він солодкою музикою прозвучав для школярів села Шпанів Рівненського району. Після 20-ти років очікування тут відкрили першу чергу нової школи. Святкували усім селом, та не обійшлося і без ложки дьогтю. І про це - Анна Яцук.

На нову школу у Шпанові чекали ще з 1989 року. Минулоріч першу її частину на 300 учнівських місць - нарешті збудували. Витратили на це сім з половиною мільйонів гривень. П'ять з яких надійшло з уряду, інші з обласного та районного бюджетів.

Стара школа знаходиться неподалік нової. Про умови навчання у ній діти згадують з жахом. У новій школі є десять просторих класів, комп'ютерний кабінет і учительська. Втім недобудованою залишається їдальня, спортивна та актова зали.

За відсутності їдальні до нової школи поки не переводять учнів початкових класів. Вони й надалі залишатимуться у старому навчальному закладі. За підрахунками районних обранців, на повне завершення школи ще потрібно 13 мільйонів гривень.

Коли ж уряд виділить кошти на добудову - невідомо. Керівництво району та школи сподівається, що це станеться як найшвидше. Адже у аварійному навчальному закладі залишаються учні початкових класів, життя і здоров'я яких, щодня під загрозою.