Його намагалися перейняти рівненські лікарі в московських колег. Російські медики-науковці відвідали Рівне, щоб поділитися кращими методами лікування грипу та гепатиту. Що нового повідали рівненським лікарям сусіди — знає Ігор Шумик.

"Пока ми боль чужую чувствуєм, пока живет в нас состраданье, пока мечтаем ми и буйствуєм есть в нашей жизни сострадинье".

Такий девіз повен бути у кожного лікаря переконані російські медики, які приїхали у Рівне поділитися досвідом лікування грипу та гепатиту. Ажіотаж навколо пандемії вірусу АH1N1 вщух, але вірусологи в пошуках: як зменшити кількість смертей. Людмила Колобухіна півжиття лікує хворих грипом у Росії, відзначає його мутацію і байдужість людей до недуги.

Це на собі відчув ось цей чоловік. Простуда переросла в пневмонію, нині його стан стабільний, скоро виписуватимуть. Якби вчасно звернувся та не займався самолікуванням усі свята не пролежав би у палаті.

Російські вчені-медики переконані, найбільш дієвою проти грипу та гепатиту є вакцинація. Вона у рази підвищує імунітет, а відтак і здатність вберегтися від вірусів.

Боротися проти будь яких хвороб легше разом дійшли згоди і кремлівські і рівненські медики. Тому такий обмін досвідом лікування будуть використовувати і надалі, бо на кону життя людей.