Законність перебування турків на Рівненщині сьогодні перевіряли активісти однієї з політичних сил. У селі Жадківка неподалік Корця іноземці зводять містечко для своїх працівників, які ремонтуватимуть трасу Киів-Чоп. Це не подобається деяким місцевим націоналістам. Вони стверджують - землю під будівництво містечка, а заодно і асфальтового заводу місцева влада віддала в оренду іноземцям незаконно. До того ж, корінне населення працює у турків нелегально. А турецькі хлопці ще й залицяються до місцевих дівчат. Невдоволені усім цим, активісти вийшли на вулицю.

Чотири намети, кілька прапорів та з десяток активістів. Так розпочалася акція протесту у селі Жадківка. Про те, що турецьких будівельників пікетують, місцеве населення дізналося з приїздом журналістів.

Поки організатори акції пояснюють місцевим свою місію, турецькі будівельники намагаються зрозуміти - хто і чому поставив свої намети біля їхнього майданчика.

Що відбувається, не розуміють і українські робітники, які працюють на турків.

Через годину пікетувальників не побільшало. На відміну від претензій, які вони мають і до до турків, і до місцевої влади.

Жителі Жадківки, хоч і дослухалися до пікетувальників, та ділилися власними бідами. Та винні у них, кажуть, не турки.

Утім організатори пікету не вгамувалися. Пообіцяли вже найближчим часом зібрати схід села. Тоді вкотре вимагатиму, аби місцеві чиновники показали їх усі документи, на підставі яких турецькі будівельники житимуть і працюватимуть на корецькій землі. Бо досі, кажуть, отримували самі відписки.