Надмірне вживання алкоголю — основна причина обморожень у людей під час сильного морозу. Так, за вихідні від переохолодження загинуло четверо мешканців Рівненщини. Лікарі обласної лікарні виїжджали на виклики шість разів. Декого з обмороженням кінцівок госпіталізували. Наслідки надмірного переохолодження бачила Анна Яцук.

Микола Кот з обмороженням обох ніг до обласної лікарні потрапив ще у кінці минулого року. Нині його нижні кінцівки вже потрібно ампутувати, втім чоловік від операції відмовляється. Лікарі пояснюють, робить чоловік це навмисне аби перебути зиму у лікарні.

А от рівнянин Андрій зізнається, що обморозив ноги через те, що був у стані алкогольного сп'яніння. Чоловікові вже ампутували пальці на нижніх кінцівках.

Надмірне вживання алкоголю є основною причиною обморожень у людей, констатують лікарі. Хворі, яких госпіталізували до лікарні з обмороженням кінцівок на вихідних, від камери втікають. Соромляться зізнатись, що причина всього - горілка.

За минулі вихідні в області, від загального переохолодження тіла загинуло четверо людей. Лікарі мають декілька простих порад, як уберегтися від морозу.

Головне потрібно пам'ятати, що надмірне вживання алкоголю у сильний мороз є дуже шкідливим. Думка про те, що спиртне у холод зігріває - хибна.