У Рівному бракує водіїв тролейбусів. За кермо рогатого транспорту водії не бажають сідати навіть за дві тисячі гривень зарплатні. Натомість їдуть працювати в інші міста та навіть країни. Чому рівняни не хочуть бути водіями тролейбусів дізнавався Ярослав Кухаренко.

В автошколах Рівного бум на отримання посвідчення водія. А от керувати навчитися керуавти тролейбусом охочих майже немає, навіть безкоштовно. Директор Рівне нлектроавтотрансу Степан Загиней відсутність водіїв, називає загальноміською проблемою. Розповідає, щороку рівненські вузи випускають мало не дві сотні механіків та водіїв, а працювати нікому. Отримуючи посвідчення люди їдуть шукають роботу в інших містах чи навіть країнах, де зарплатня більша. Степан Загіней переконаний, вирішити цю проблему може державна програма.

Не проти навчити керувати тролейбусом у міському центрі зайнятості. Тут безкоштовно навчають та видають посвідчення водія електротранспорту. Проте, бідкаються спеціалісти, людей не приваблює ця професія.

Нині, коли чимало рівння відпочивають, водії тролейбусів працюють понад норму.

Понад три десятки таких робочих місць пустує. Тож ті люди, які в дитинстві хотіли стати водіями, мають можливість реалізувати свою давня мрію.