Більшість рівнян на лаври фігуристів не претендують, тож у міському травмпункті - справжні жнива. Від початку року там опинилося вже понад дві сотні людей. І лікарі, і потерпілі звинувачують у цьому комунальників. А комунальники звинувачують ... зимову погоду. Що й казати - улітку з ожеледицею боротися легше. Слизьку тему вивчала Анна Яцук.

Сніг випав, а лід не пропав. Частина міста нагадує справжню ковзанку. Найгірше на зупинках, біля магазинів та під’їздів, кажуть рівняни. І додають, хоча центральна частина міста ще так сяк посипана – ходити все одно, практично неможливо.

Черги до дверей травмпункту міської лікарні щодня не меншають. З початку року туди звернулися вже більше двохсот людей з різноманітними травмами. Для рівнянина Миколи Шайди вчорашній день став також пам’ятним. Поблизу свого будинку впав і зламав обидві руки.

Працівники травмпункту кажуть, з початку тижня працюють майже без перерв. Лише сьогодні з восьмої до десятої ранку до них вже звернулося 11 людей.

На слизькі дороги нарікають і водії. Кажуть, виїхати з дворів будинків справжня проблема, не краще й на зупинках.

Комунальники ж виправдовуються — пісок і сіль проти льоду не ефективні. Тому вони також використовують відсів з щебенем, але останній б'є скло у автомобілях тому знову всім не вгодиш. А поблизу магазинів тротуари мають посипати підприємці, а комунальникам вистачає своєї роботи.

Загалом як медики так і комунальники радять у таку погоду людям похилого віку без потреби не виходити з дому. Всім іншим носити зручне взуття та бути максимально обережними на вулиці. Закликають бути уважними і водіїв.