Від села Дроздів Гощанського району до Рівного як і раніше - 40 кілометрів, але з нового року мешканці села витрачають на неї півтори години замість колишніх 50-ти хвилин. У чому секрет? Таємниці природи перевезень розгадувала Тетяна Коваль.

У Дроздові, що на Гощанщині, протестують: люди кажуть, прямих маршруток до Рівного не стало, а ті, що є — їздять у незручний час. Хоча, донедавна до Рівного добратися звідси було без проблем. Ситуація змінилася з початку січня. У час пік до Рівного з Дроздова та навколишніх сіл добираються з пересадками у Гощі або Тучині. З такими ж пересадками — назад додому.

Незручно стало добиратися до Дроздівської школи і вчителям із сусіднього Тучина.

Ситуація з проїздом змінилася після проведення конкурсу на перевезення. Із шостого січня на маршруті новий перевізник. Він пояснює, що у незручностях не винен. Такий маршрут винесли на тендер, який він виграв наприкінці грудня. А йдучи на конкурс сподівався, що додадуть кілька рейсів із сіл до обласного центру.

У Гощанській райдержадміністрації знають про проблему з проїздом із Дроздова. Тут чекають конкурсу на ще один маршрут Дроздів-Гоща-Рівне . Який може спростити сполучення сіл Дроздівської сільської ради з обласним центром.

Як виявляється, незручності дроздівців — через погану сільська дорогу. Наразі, проводять перевірку виконання перевізником умов конкурсу. Якщо виявлять порушення, — договір розірвуть.