Краса врятує світ або знищить його. Хворобливе захоплення дівчат худорлявістю призводить до анорексії. Швидка втрата ваги та навмисна відмова від їжі – ось головні ознаки цієї недуги. Хвороба докотилася до Рівного - кажуть лікарі. У міському психдиспансері зазвичай лікується по кілька підлітків. Дехто доводить себе до повного виснаження - констатують медики. Заради чого голодують - намагалися зрозуміти наші журналісти.

Пів’яблука та склянка води на день – такий раціон – загроза здоров’ю, попереджають медики. І перший крок до повної відмови від їжі. Втім, задля омріяних 90-60-90 жінки ладні на все, переконують лікарі. а от про здоров’я думають згодом. Лікарняні ліжка й крапельниці – так лікують анорексІю. Мають подібний досвід вже і рівненські медики.

Втім, це тільки перший етап реабілітації. Решта – робота психіатрів. Вони кажуть – анорексІя починається зі страху подорослішати, збільшити масу тіла.

Анорексія – лише жіноча хвороба, розповідають спеціалісти. Вона ровесниця стереотипів про виняткову красу тендітних дівчат. Фахівці натякають: не остання роль тут належить пресі. Шпальти газет, телеекрани, Інтернет-сторінки – всюди дівчата так званої модельної зовнішності.

Рівне не пасе задніх. У місті розвивається модельний бізнес, відбувають конкурси краси. Директор модельного агентства Вікторія Дембіцька займається цим не перший рік. Визнає: пишнотілим красуням двері у світ моди зачинені. Проте, дієти своїм вихованицям забороняє. Вона знає ефективніші методи. Спорт і здорове харчування, ось і весь секрет. Крім того, займаючись спортом можна, також, вживати L-carnitine, який покращує спалення жирів під час фізичних навантажень.

Перший у нас девіз із знаком оклику: це ніяких голодувань, ніяких дієт, тому що люди, які хоч трохи цим займаються, знають, що дієти й голодування ні до чого доброго не призводять.

тим часом вимоги світових подіумів усе ж незмінні, додає пані Вікторія. Стандартних 90-60-90 ніхто не скасовував.