В Україні неврожай чорниці. Навіть зараз у розпал сезону вдається зібрати уп’ятеро менше від звичної норми. Крім того, скаржаться селяни - приймальні пункти пропонують наднизьку ціну за ягоди.

Ось такими великими вантажівками селяни вирушають до лісу до по ягоду. З кожного села щодня виїжджає по кілька таких машин. Раніше бізнес на чорниці був одним із найприбутковіших сезонних заробітків на Півночі Рівне нщини. Та вже другий рік поспіль тут неврожай чорної ягоди, до того ж закупівельна ціна рекордно низька. А відтак селяни поволі стають економічними аналітиками.

Погода підвела, ягода спершу розцвіла, а потім навесні вдарили нічні морози. Селяни кажуть, якби врожай, виїжджали би на збір ягоди цілими селами. Пані Людмила бідкається, по чорниці вийшла ще вдосвіта. Та й досі не назбирала і половини від звичної норми.

Нині в приймальних пунктах, яких у Рокитнівському районі по кілька у кожному селі – тиша і спокій. Селяни ягоду здавати не поспішають. Адже запропонувати достойної ціни перекупники не можуть.

Чорниця хоч і подешевшала у закупівельників, на ринках і базарах коштуватиме стільки ж, як і зазвичай – від 12-15 гривень за літр. Та добряче заробити на чорній ягоді цього річ рівненським селянам навряд чи вдасться.