Через відсутність коштів працівники територіальних комісій не отримують грошей. Чимало з них просто відмовляються від роботи. Попри труднощі процес підготовки до виборів глави держави триває. Наскільки Рівненщина готова до голосування — цікавилися кореспонденти Першого місцевого.

Грошей немає, але до виборів Президента готові. У Рівне вже привезли виборчі бюлетені. Їх у четвер, 14 січня, передадуть на дільниці — тут все так, як передбачено законом. А от законних коштів поки не дочекалися.

Проте в Окружній Виборчій Комісії переконані: з виборами впораються навіть попри складну фінансову ситуацію. Вся надія на досвідчені кадри, яких у комісіях чимало. Щоправда минулорічні активісти нині не охочі до роботи.

Члени виробних комісій в районах самі собі й столяри, й прибиральники. Іноді власними руками фактично будують та встановлюють урни для голосування. У деяких дільницях навіть власноруч підмуровували печі, аби можна було отопити приміщення у день виборів. Проте це вдасться не скрізь.

Тож, членам комісій радять одягатися тепло та бути готовим до майже спартанських умов. А ще до спостерігачів, які працюватимуть на виборчих дільницях. Саме вони здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів, що вже наступного дня дозволить оголосити попередні результати

Тим часом дільничні комісії вже отримали остаточні списки виборців. Хто не встиг перевірити наявність свого прізвища у них, може це зробити вже безпосередньо на дільницях.