Про те, чим живуть маленькі міста. про радощі і негаразди їхніх мешканців і про те, за що дають ордени мерам міст обласного підпорядкування розповість гість студії - голова Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Острога Тарас Пустовіт.

Світлана Сирота: Скажіть, за які заслуги голова міста обласного підпорядкування може отримати орден від Президента?

Тарас Пустовіт: Треба мати хороший життєвий досвід. Я вірю, що можна байдикувати - і отримати орден. Також можна зробити хороший вчинок, і отримати орден. А для міського голови найважливіше - бути обраним другий раз на посаду мера міста. Це означає довіра населення. 

Світлана Сирота: Місять тому Ви очолили регіональне відділення асоціації міст України. За яким критерієм обирають на цю посаду?

Тарас Пустовіт: В усіх мерів Рівне нської області був кумир - Віктор Чайка. Він вмів підтримати кожного знас. Але коли він помер, наш голос треба було почути. На День міста Острога мене обрали керівником регіонального відділення асоціації міст України. 

Світлана Сирота: Чим займається асоціація?

Тарас Пустовіт: Ми недавно відсвяткували 15 років діяльності. Основна ж мета асоціації - об'єднати міські громади та захистити їхні інтереси. Ми допомагаємо кваліфікованими порадами.