Діти на канікули, батьки у вимушену відпустку. У САрнах закривають дитсадки. Два місяці татам і мамам доведеться мізкувати, куди подіти своє маля. У чиновників свої залізні аргументи - грошей утримувати мережу дошкільних закладів улітку в бюджеті немає.

Оксана Мосійчук приводить своїх дітей дитячий садок. Щоправда, тиждень тому тут все змінилось: зникли діти, вихователі змінили фах на робітників, - дошкільний заклад закрили на двохмісячні канікули.

У центрі Сарн мами з дітьми. Залишати свої чада вдома вони бояться – відправляти на два місяці у дитячі табори – дорого.

Наробили ажіотажу з дитячими садками керівники держави, запевняє міський голова райцентру. У минулому році закривали як і усі – на місяць. Нині ж вимушені канікули довші - грошей нема.

Леонтій Ніколайчук розповідає, майже мільйон на садочки вже додали з місцевих заробітків, для того щоб вони працювали 11 місяців на рік не вистачає ще вісімсот тисяч гривень. Місцеві депутати переконані, їх знайти можна - адже за півріччя перевиконали бюджет на півмільйона. Якщо і цього замало пропонують інші варіанти.

У Сарнах 8 дитячих садків, понад тисяча дошкільнят. Частина міських дітей у селах чи на відпочинку, мешканці райцентру сподіваються, з восьми дошкільних закладів можливо залишать працювати хоча б один черговий, або відкриють платний. Адже охочих хоч відбавляй.