Жертвами комунальної блокади стали кількасот жителів Білої Криниці. Уже два місяці їхні багатоповерхівки відключені від водопостачання. За борги - кажуть комунальники. Люди ж відрами носять воду. Щодня по кілька десятків літрів. І чекають - поки вона потече із кранів.

Рік тому Наталія Бабась придбала квартиру у селі Біла Криниця поблизу Рівного. Каже про проблеми з водою у місцевих багатоповерхівках чула, однак і не думала що все так серйозно. Вже другий місяць ранок родини розпочинається з прогулянки по воду. Відро води набрано і Наталія піднімається на четвертий поверх. Виливає воду у бочку, обовязково у бачок, і трохи залишає щоб нагріти у каструльці нагріти. Господиня розповідає, у водопровідних кранах вже павуки живуть, а вода і не капне.

Наталія розповідає, у таких умовах живуть усі мешканці багатоповерхівок у Білій Криниці. Скарги до місцевих комунальників та сільської ради не допомагають . Про проблеми людей чиновники знають, минулого тижня приїздили подивитися як працює водонапірна башта, однак на запитання коли буде вода -сантехнік так і не відповів. У місцевому підприємстві Комунальник, куди мешканці і писали скарги - говорити зі знімальною групою відмовилися. Аргумент один - нехай люди погасять борги - 60 тисяч гривень. Тож коли у кранах багатоповерхівок у Білй Криниці зявиться головне джерело життя невідомо.