Коні Преживальського оживляють Чорнобильську зону. Ось уже три роки там живе стадо цих диких тварин. Врятувати вид від зникнення вдалося лише зоопаркам. Зараз же коні Преживальського настільки активно розмножуються в неволі, що зоологи змушені шукати їм нових місць для проживання. Так у Рівненському зоопарку уже готують двійко молодих диких коней, аби переселити їх у зону відчуження.

Сімейна ідилія коней Преживальського у Рівне нському зоопарку. Два тижні тому кобила Пурга знову народила лоша. Коли зоологи з"ясували, що він хлопчик, зіткнулися із проблемою. Адже тепер у зоопарку три самці. Зоологи кажуть, утримувати їх усіх разом небезпечно. Адже норовисті жеребці не терплять конкурентів. А відтак розлука батьків із потомством неминуча.

Коні преживальського свого часу винищені у дикійприроді, активно і успішно розмножуються у зоопарках, розповідають зоологи. В утриманні вони не надто вимогливі. І попри свій від природи тяжкий характер, таки знаходять з доглядачами спільну мову.

В Рівне нському зоопарку до відправки потомства коней Преживальськоо до стада, що живе в Чорнобильській зоні готуються поки що лише морально. Зробити це зможутьлише тоді, коли лоша стане зовсім самостійним.