Особливості цьогорічного вступу до Національного університету водного господарства та природокористування. якими спеціальностями можна оволодіти у "воднику" -  про це та більше у програпмі "На часі".

Гість програми ректор університету Василь Гурин.

Ведучий Олександр Курсик

В: Стіни НУВГП покидають понад п'ять тисяч випускників. Як ви оцінюєте їхні досягнення та вміння?

В. Г.: Насамперед хочу привітати тих випускників, які вже закінчують наш університет і йдуть на виробництво, у різні установи та підприємства. А це досить велика когорта фахівців. І я сподіваюся вони гідно представлятимуть наш університет на ринку праці.

В: Які нині справи з працевлаштуванням студентів?

В.Г.: Ми намагаємося 80—90% студентів працевляштувати. Попри це, деякі підприємства ми не можемо задовольнити кількістю випускників. Адже є такі професії, здобути які можна лише у нашому університеті. А оскільки нині є пожвавлення промислового сектору, то до нас досить часто звертаються у пошуках фахівців.

В: Які професії нині найполпулярніші у вашому університеті?

В.Г.: Популярними нині є економічні спеціальності, адже економіка увесь час розвивається. Також попитом користується інженерний блок професій. Фактично дуже мало наших випускників знаходяться на обліку у центрі зайнятості.

В: Що нині ви можете запропонувати абітурієнтам?

В.Г.: Це 29 традиційних спеціальностей. І майже всі вони закінчуються магістерськими програмами. Також ми відкриваємо нові напрямки підготовки фахівців. Для прикраду бужемо навчати державних службовців. А також ряд інших професій. Тому хочу наголосити, що ті, хто навчатимуться у нашову університеті отриають освіту у престижному і знаному вищому навчальному закладі, вони матимуть великі шанси в майбутньому знайти високоплачувану роботу за спеціальністю.